"Палавият" Божинов заплаши със съд Big Brother

Футболистът отрече да е преспал с гея Кристиян Стойков
18 авг 2015 11:05, Александър Попов
152
"Палавият" Божинов заплаши със съд Big Brother
Снимка: Нова тв

Още незапочнало, шоуто Big Brother си направи реклама върху нежния гръб на Кристиян Стойков. Геят от село Жернов се похвали, че е преспал с известни личности, като замеси директно футболиста Валери Божинов.

Нежният момък дори се впусна в подробности колко Валери бил страстен и палав в леглото, как мъжкото му достойнство било впечатляващо и как "треперел" в ръцете му.

На всички тв зрители стана ясно, че историята е съшита с бели конци, но ето, че вече е факт и заканата за съд. Чрез мениджъра Георги Градев, Божинов излезе с официална позиция за гей скандала, в който го набъркаха.

Ето и самата позиция:

"Във връзка с изявление на лицето Кристиян Стойков в ефира на Нова телевизия, в предаването Big Brother, излъчено на 17.08.2015 г., по отношение на моя клиент Валери Божинов, упълномощен съм да заявя, че направените фактически твърдения за интимни отношения с въпросното лице са неверни и позорят Валери Божинов, което ангажира отговорността на споменатото лице.

Освен това с изготвянето и излъчването на въпросния материал Нова телевизия е разгласила неверни, позорящи и уронващи честта на Божинов обстоятелства. Съдебната практика категорично е възприела, че когато журналист разпространява определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикува трябва да се убеди в тяхната истинност. Това задължение произтича от правилата, заложени в Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи (ратифицирана със закон и в сила за Република България от 7 септември 1992 г.), където в чл. 10 е отразено, че всеки има право свободно да изразява мнение и да разпространява информация (т. 1), а в т. 2 на сочения текст изрично е предвидена възможност законът да ограничи правото по т. 1 с оглед необходимостта в едно демократично общество да се защитят репутацията и правата на другите. Нормата не дава право да се разпространяват неверни факти, нито да се засяга достойнството на други лица. Безспорно пред правото на свободно изразяване и разпространяване на информация следва да се даде приоритет на правото на закрила срещу накърняване на доброто име на личността в обществото.

В съответствие с цитираните норми за Нова телевизия е било налице задължение да извърши задълбочена проверка преди да излъчи позорящия материал. Няма данни такова проучване да е направено от телевизията, съгласно установената журналистическа практика и фактически правила в бранша, които са в съответствие и с нормите на чл. 39 - 41 от Конституцията на Република България, установяващи изисквания и ограничения при упражняване на изброените в тях права. При отсъствието на проведено добросъвестно журналистическо проучване, излъченият материал ангажира отговорността на Нова телевизия.

При тези обстоятелства Валери Божинов настоява за незабавно публично извинение от страна на лицето Кристиян Стойков и на Нова телевизия, както и за незабавното опровергаване на неверните и позорящи фактически твърдения направени от лицето Стойков и излъчени от Нова телевизия в предаването Big Brother.

В противен случай Валери Божинов ще се обърне към българския съд, за да получи обезщетение за претърпените вреди, както и към Комисията за журналистическа етика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
8
 
! Отговори
Кънчо преди 8 години
Такаааа, провъзгласяваме Валерката Божинов за втория трисексуален човек на света. Първия е един американски порноактьор. Честито!
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ми триете коментара? Трябва да го наричам гей ли този гнусен ***? А тези, които гледат това предаване са по-виновни за простотията в държавата от авторите му. Защото те за тях го правят. И всеки път е все по-пошло и просташко.
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деградацията на нацията е пълна. Не случайно всеки нормален бял човек с деца в България работи в посока децата му да живеят един ден ИЗЪВН границите на това сметище.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съществува ли изобщо по-пропаднало предаване? Примитивна селска свинщина и комплексарщина. ***. А най-големите *** са каналите които го излъчват.
8
7
 
26
 
! Отговори
белия орел преди 8 години
Българи, не гледайте тази отврат, и подобните им предавания, зомбират ви по всевъзмони начини.
7
7
 
36
 
! Отговори
Песоглавец преди 8 години
Най- добрата реакция на народа към тези ***, би била, просто да не гледа предаването.
6
6
 
27
 
! Отговори
сс преди 8 години
продуцентите на това пошляшко шоу са най-долни *** и заслужават съд до дупка. тук не става въпрос за проверка на факти, а за нагли лъжи, които участниците в тази порнография са длъжни по сценарий и по заробващи договори да сипят ежеминутно. очудващо е как до сега тази клоака не е осъдена.
5
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕМ да се сезира и да премести тази боза след 12 часа, когато никой няма да я гледа!
4
10
 
12
 
! Отговори
conservator преди 8 години
ама какво позорно нещо е казал. това че са се любили не е лошо.
3
5
 
10
 
! Отговори
hahah преди 8 години
Няма лоша реклама :) Божката беше позаглъхнал малко напоследък.. Този сега яе се извини нова също и тн адвокатите ще си вземат хонорарите медиите ще си запълнят страниците и минутите, И накрая като в хубавия БГ израз и вълка сит и агнето цяло. Само Бг зрителя шаран ще слуша в захлас ч еи ние имаме гей скандали и ще кажем ейй по какво си приличаме с другите :)
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано Божинов ги осъди, ама дори и да ги осъди ще е за някаква смешна сума, а ефекта от подобна клевета носи на предаването много повече от няколкото хиляди лева глоба, които Божинов ще си получи чак след няколко години, ако изобщо.
1
3
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на снимката за пари ще каже, че и с баща си е спал! И това нещо го дават по телевизията???? Няма такова падение. А тези, които правят подобни предавания са за затвор!